【北航数学论坛】_Professor Akihiko Miyachi _Some generalizations of Hardy's uncertainty principle

发布日期:2013-03-05  |  浏览量:
Professor Akihiko Miyachi
Tokyo Woman's Christian Unviersity, Japan
报告时间:2013年3月6日(星期三),下午16:00—17:00
报告地点:北航数学与系统科学学院主213学术交流厅
报告摘要:
Hardy's uncertainty principle reads as follows: if f(x) is function on the real line, if the absolute value |f(x)| is bounded by exp(-πx2), and if the absolute value of the Fourier transform |Ff (ξ)| is also bounded by exp(-πξ2), then f(x) is equal to a constant multiple of the function exp(-πx2). Morgan gave similar theorem replacing the function exp(-πx2) by exp(- cπ|x|α), c, α>0 . In this talk, I will give refinements of the theorems of Hardy and Morgan.
报告人简介:
Akihiko Miyachi 教授是国际著名调和分析专家,他在函数空间(多种Hardy空间,BMO空间,Hardy-Sobolev空间等),伪微分算子和多线性算子Fourier乘子等研究中有多个开创性的重要贡献. 目前他已发表学术论文了50余篇, 其中包括国际著名数学期刊Adv. Math., Math. Ann.和J. Funct. Anal.等. 这些研究成果极大地促进了调和分析理论及其应用的发展,并受到国际同行的广泛引用. Akihiko Miyachi 教授曾担任《Journal of the Mathematical Society of Japan》编委 (2004年—2010年).