【北航数学论坛】_Recent progresses on QPQC and its application

发布日期:2013-03-26  |  浏览量:
许瑞麟 教授
成功大学数学系,台南,台湾
报告时间:2013年4月2日(周二)下午16:00-17:00
报告地点:北航数学与系统科学学院 主321学术交流厅
报告摘要:
Quadratic Programming over quadratic constraints (QPQC) is an important area in nonconvex optimization. In this talk, we summarize recent progresses on QPQC, particularly on QP1QC (one quadratic constraint) and QP2QC (two quadratic constraints). We also show an interesting application to the double well potential model in which all local/global extremal points can be completely characterized.
报告人简介:
许瑞麟, 台湾台南人, 1965年生, 现为台湾成功大学数学系教授,台湾数学会监事, 宏远文教基金会董事长. 1992 年毕业于美国北卡罗来纳州立大学,获博士学位, 师从方述诚教授. 毕业后曾任职美国 AT&T 贝尔实验室, 并曾担任台湾成功大学数学系系主任. 主要研究领域为内点法, 分数型优化,二次优化等理论与算法. 目前担任国际知名期刊 Journal of Global Optimization 的编委.